Tomi Tuominen eRally Experience elo- & syyskuussa 2020!

Mediapersoona ja moottoriturpa Tomi Tuomisen eRally Experience rallisarjassa sipaistaan neljä osakilpailua, jotka sisältävät yhteensä 46 erikoiskoetta ja 458,4 erikoiskoekilometriä. Vastaavasti kun Ajoasu.fi eRallisarjassa nautiskellaan kuusi osakilpailua, jotka sisältävät yhteensä 42 erikoiskoetta ja 305,4 pikataivalkilometriä niin voidaan todeta, että ne kymmenen eniten pisteitä kerännyttä kilpailijaa on satavarmasti ajohanskansa ansainneet.

Osakilpailu #1: Skotlanti, KitCar, auto vapaa.
Vuonna 1999 Tomi Tuominen kartturoi Esa Saarenpään vieressä Rallin SM-sarjan, autona VW Golf KitCar. Seuraavana vuonna hän oli kaksi kisaa Jani Pirttisen kanssa Englannin avoimessa, mm. Skotlannissa, autona samanlainen VW Golf KitCar. Kun kilpailuun lähdet niin valitse allesi mieleinen KitCar ja taituroi 103,6 erikoiskoekilometriä, joista viimeinen on 13 kilometrin mittainen Power Stage!

Osakilpailu #2: Monte, R5, auto vapaa
Montessa Tomi Tuominen on ollut viidesti mukana ja se on yksi hänen suosikkikisoistaan sen omanlaisensa luonteen vuoksi; Kartturin työ kun on erilaista jo pelkästään etuautojen lukuisten merkintöjen vuoksi. Kaksi kertaa kisa on Tuomisen kohdalla MM-ralli ja kolmesti IRC-sarjan osakilpailu. Neljä näistä on mennyt Toni Gardemeisterin kanssa ja yksi Juho Hännisen vierellä. Koska autot ovat kilpailussa olleet WRC- tai Sport 2000 -luokassa, tässä kisassa mennään siihen väliin, eli R5-luokkaan. Valitse siis mieleisesi Raimo5 -luokan kippo ja naatiskele 98,6 erikoiskokeen verran legendaarista kasinorallia! HUOM! Viimeinen pikataival on 9,6kms mittainen Power Stage!

Osakilpailu #3: USA, 4WD 2000cc, auto vapaa
Useita kilpailukausia Tuomi Tuominen kartturoi Sebastian Lindholmia niin Ralli SM-sarjassa Peugeot 206 WRC:llä kuin myös valikoiduissa MM-osakilpailuissa. Kristian Sohlbergin hän kävi kilpailemassa Sardinian MM-rallissa Subaru Impreza WRCllä vuonna 2006. Lisäksi vuonna 2008 hän kiersi rallin MM-sarjaa Toni Gardemeisterin kanssa Suzukin WRC-autolla. Sen jälkeen matka MM-sarjassa jatkui Juho Hännisen kanssa niin Fordin kuin Hyundain WRC-autoilla sekä myös yhden kilpailun verran Toyotan WRC:llä. Koska kuitenkaan Yhdysvalloissa ei Rallin MM-sarjaa olla ajettu niin se olkoot kilpailu, joka yhdistää lukuisat kokemukset. Nautiskele siis valitsemallasi WRC-autolla kunnon sorarallista 128,3 erikoiskoekilometrin verran, josta viimeinen on jälleen 12,5 kilometrin mittainen Power Stage.

Osakilpailu #4: Jämsä, R2, auto vapaa
Vuonna 2017 Tomi Tuominen istui Ralli SM-sarjassa Emil Lindholmin vierellä. Silloin kaksikolla autona Peugeot 208 R2. Samana vuonna he myös osallistuivat kahteen Junioreiden MM-osakilpailuun Ford Fiesta R2 autolla. Valitse mieleisesi R2-luokan auto ja lähde sitten hyppyyttämään sitä Ouninpohjaan 128,2 erikoiskoekilometrin verran. Tämä kilpailu huipentuu 16,2 kilometrin mittaiselle Power Stagelle.

HUOM HUOM! Lisäksi samanaikaisesti ajetaan Ajoasu.fi rallisarjaa siten, että 14 päivää on aikaa ajaa yksi Tomi Tuominen eRally Experience ja suunilleen 10 päivää aikaa ajaa jokainen Ajoasu.fi osakilpailu.

Tomi Tuominen eRally Experience rallisarjan säännöt
Ajoasu.fi & Tomi Tuominen eRally Experience tulospalvelu

Osakilpailujen tekniset ominaisuudet

  • Autojen vahingot HARDCORE (niin kuin oikeassakin elämässä)
  • Odottamattomat tilanteet POIS PÄÄLTÄ
  • Kaikki kuvakulmat sallittu
  • Ajoa helpottavat avustimet PÄÄLLÄ (kaikilla ei ole vaihdekeppiä autossaan)
Autojen säätäminen kilpailuissa

Kilpa-ajoneuvojen säätömahdollisuutta ei ole rajattu eli on viritystaso vapaa.

Huoltotauot

Huoltotauot ovat aina 2-4 erikoiskokeen jälkeen ja niiden pituus vaihtelee. On tärkeää muistaa, että käyttämäsi ylimääräinen huoltoaika lisätään seuraavan erikoiskokeen aikaan. Lisäksi ennen Power Stagea on lyhyt huolto.

Pistejako

  • Osakilpailukohtaiset pisteet jokaisen luokan top-12: 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1.
  • EK12 on Power stage, josta jokaisen luokan top-10 EK-ajat: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.
  • Jokainen osakilpailun maaliin ajanut saa 5 lisäpistettä (yht. max 20p).

Sarjan päätteeksi jokaisen luokan (lukuun ottamatta Luokka #1) TOP-3 vauhtiluokitus nousee automaattisesti seuraavalle tasolle.

Tulospalvelu
Kilpailun tulospalvelu löytyy niin tältä Tomi Tuominen eRally Experience sivulta kuin eMotorsport.fi sosiaalisesta mediassa. Lisäksi kilpailijat saavat omaan sähköpostiinsa tiedotteita ja linkit tuloksiin 3-5 päivän välein.

Palkinnot

  • Tomi Tuominen eRally Experience ja Ajoasu.fi yhdistetyjen rallisarjojen top-10 palkitaan Adidas Motorsport ajohanskoilla