eMotorsport Finland järjestämien rallisarjojen yleissäännöt

eMotorsport Finland järjestää digitaalisia rallisarjoja, joissa kilpaillaan sarjan yhteistyökumppaneiden mahdollistamista palkinnoista.

Virtuaalirallisarjoissa alustana käytetään supersuosittua Dirt Rally 2.0 rallipeliä, joka on saatavilla niin PC-tietokoneelle kuin Playstation ja XBox One konsoleille.
>> Hanki peli tästä linkistä.

Sarjohin voi ilmoittautua kuka tahansa kuka ko. pelin omistaa. Sinun ei siis tarvitse olla esim. autourheiluseuran jäsen. Myöskään ilmoittautumismaksua ei ole ja mukaan otetaan kaikki halukkaat!

Virtuaalisarjojen osakilpailut ja aikataulu määräytyvät yhteistyökumppaneiden toiveiden mukaisesti ja kilpailukohtaiset säännöt löytyvät www.emotorsport.fi kotisivuilta ko. kilpailun kohdalta.

eMotorsport Finlandin järjestää kolme virtuaalikilpasarjaa
 • 12 erikoiskokeen eVirtuaalirallit
 • 6 erikoiskokeen eVirtuaalirallit
 • 1 erikoiskokeen eVirtuaalirallisprint
eMotorsport Finlandin järjestämissä virtuaalirallisarjoissa kilpaillaan viidessä (9) Luokassa
 • ELITE
 • PRO
 • SEMI-PRO
 • PRO-AM
 • SEMI-AM
 • AMATÖÖRIT
 • SEMI-ROOKIES
 • ROOKIES
 • SENIORIT (+40v)

Ilmoittautumisen yhteydessä eMotorsport tuomaristo pyytää jokaista kuljettajaa itse arvoimaan oman luokkansa, jonka jälkeen tuomaristo pidättää oikeuden muuttaa sitä mikäli kuljettajan esittämä vauhti ei vastaa ko. luokkaa.

HUOM! Promoottori jatkuvasti tarkkailee kuljettajien suorituksia ja siten jokaisen osakilpailun päätteeksi pidättää oikeuden muuttaa kilpailijan luokkaa, mikäli hän on selkeästi vauhdiltaan nopeusluokkaa nopeammassa tai hitaammassa luokassa.

Autojen säätäminen kilpailuissa

Kilpa-ajoneuvojen säätömahdollisuutta ei ole rajattu eli on viritystaso vapaa.

Kilpailujen huollot

Huoltotauot ovat 2-4 erikoiskokeen jälkeen ja niiden pituus vaihtelee. On tärkeää muistaa, että käyttämäsi ylimääräinen huoltoaika lisätään seuraavan erikoiskokeen aikaan – eli tarkkana (varsinkin rallisprintissä!)

eMotorsport virtuaalirallisarjassa noudatettavat säännöt

eMotorsport Finland organisaatiolla on oikeus tehdä sarjasääntöön lisäyksiä ja muutoksia, joista se on mm. sähköposteitse velvollinen informoimaan kilpailijoita.

 • Pelialustana käytetään Codemastersin DiRT Rally 2.0 peliä. Kaikki lisälaitteet kuten ratit, polkimet, vaihteistot ja käsijarru ovat sallittuja.
 • Promoottori on oikeutettu valitsemaan ajettavat osakilpailut ja autot myös pelin ulkopuolisesta ns. lisämaksullisesta valikoimasta. Huolehdithan siis, että sinulla on ns. täysi versio pelistä!
 • Sarjaan ilmoittaudutaan www.emotorsport.fi kotisivujen ilmoittautumislomakkeen kautta.
 • Kun ilmoittautuminen on tehty, promoottori on sähköpostilla yhteydessä ilmoittautuneeseen ja antaa tarkat ohjeet sarjaan liittymiseksi.
 • Promoottori toteuttaa kilpailut sekä valitsee niissä ajettavat autot. Lisäksi promoottori pitää huumoripitoista tulosseurantaa eMotorsport Finlandin SOME-kanavissa (kuten esim FB: https://www.facebook.com/emotorsportfinland) sekä tiedottaa sarjojen etenemisestä niin eMotorsport.fi kuin yhteistyökumppaneiden sosiaalisen median kanavissa sekä sähköposteitse ns. uutiskirjeen välityksellä.
 • Pääsääntöisesti jokainen osakilpailu on ajettavissa 10-14 päivän sisällä eli kilpailija itse voi valita milloin valitut erikoiskokeet ajaa. Kun aika umpeutuu, alkaa seuraava osakilpailu, jossa ajoaikaa on jälleen toiset 10-14 päivää.
 • Jokaisessa virtuaalirallissa sarjassa kilpailijat palkitaan joko menestyksen mukaan tai arvonnan kautta. Palkintojen jako suoritetaan yhteistyökumppaneiden toiveiden mukaisesti ja tarkemmat tiedot niistä löytyy www.emotorsport.fi kotisivujen kilpailujen omilta alasivuilta, josta myös löytyy ko. kilpailujen tarkemmat säännöt.
 • Palkinnot ovat yhteistyökumppaneiden tarjoamia esine- ja ainepalkintoja.
Ilmoittautuminen

Sarjaan ilmoittaudutaan www.emotorsport.fi kotisivujen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautuminen on avoinna 24/7 ja välittömästi kun promoottori on hyväksynyt ilmoittautumisen, kilpailija voi aloittaa sarjojen ajamisen.

HUOM! Ilmoittautumismaksua ei ole vaan sarjat ja siinä ajettavat kilpailut ovat kaikille kilpailijoille ilmaisia.

Pistejako

Kilpailuissa kaikki ajavat samat kilpailun järjestäjän valitsemat kilpailut ja erikoiskokeet. Kuitenkin sarjassa pistejako tapahtuu osakilpailukohtaisesti siten, että pisteytys on kuljettajan ryhmäkohtainen. Näin ollen jokainen kilpailija ajaa yleiskilpailun lisäksi omista ryhmäkohtaisista pisteistä 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1 eli 12 parasta saa pisteitä.

6- ja 12 erikoiskokeen mittaisissa kilpailuissa viimeinen pikataival on aina ns. Power Stage, josta luokkien Top-10 ajat ajaneet palkitaan lisäpisteillä: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.

Lisäksi jokainen sarjan osakilpailun maaliin ajanut saa 5 lisäpistettä.

Sijoitukset määräytyvät eniten pisteitä sarjassa luokittain keränneiden kesken.

Nousu nopeampaan luokkaan

Kilpailukauden päätteeksi tuomaristo tarkastaa jokaisen kilpailijan ns. vauhtiluokituksen ja sen myötä päättää hänen luokkansa seuraavalle kilpailukaudelle. Kilpailija voi myös anoa tuomaristolta pudotusta hitaampaan luokkaan.

Järjestys tasapisteiden sattuessa

 • 1) Korkeimmalle sijoittuu se, jolla on kaikista kilpailuista korkeampi yksittäinen pistemäärä.
 • 2) Mikäli tämä ei tuo ratkaisua, parempi on se, jolla on eniten ensisijaisesti koko osakilpailun yleiskilpailun 1. sijoituksia 2. sijoituksia jne… ja toissijaisesti yksittäisten lähtöjen 1. sijoituksia 2. sijoituksia jne… Yleiskilpailusijoituksia verrattaessa sarjan ulkopuolisten kilpailijoiden yleiskilpailusijoituksia ei huomioida. Yleiskilpailuja ovat 4-vetoisten yleiskilpailu ja 2-vetoisten yleiskilpailu.
 • 3) Mikäli tämäkään ei tuo ratkaisua, parempi on se, jollaon parempi yleiskilpailusijoitus viimeisessä osakilpailussa, toiseksi viimeisessä jne.
 • 4) Arpa
Muut ehdot

eMotorsport Finland ei ole vastuussa kilpailijalle koituneista mahdollisista kustannuksista, joita pelaaminen voi aiheuttaa.

eMotorsport Finland ei myöskään vastaa mahdollisista pelilaitteiden vaurioista vaan kilpailija itse vastaa kaikista pelaamisesta aiheutuneista kustannuksista kuten pelin ns. lisämaksullisista asioista kuten erikoiskokeista ja autoista.

eMotorsport Finland ei ole myöskään vastuussa mahdollisista yhteysongelmista. Tekniset viat myös kuuluvat niin tosielämän kuin virtuaalimaailman autourheiluun! Kilpailija on siis itse velvollinen tarkistamaan, että yhteys palvelimelle on voiminnassa (esim. ennen kilpailusuoritusta ajaa yhden ns. päiväkilpailun pelin normaalilla puolella).

Tulospalvelun hoitaa Racenet ja niiden pohjalta lasketaan sarjapisteet. Kuljettajan on siis itse pidettävä huolta kaikkeen pelaamiseen liittyvistä asioista. Esim. mikäli ”vahingossa” poistut kisasta ja se aiheuttaa keskeytyksen niin silloin katsotaan, että virtuaalikilpurissasi on sähköongelma ja kisa päättyy tekniseen murheeseen. OLKAAPA SIIS TARKKANA!