Järjestämme virtuaaliautourheilijoille täysin ILMAISIA virtuaalisia rallisarjoja, joissa palkintoina on muutakin kuin vauhdikasta viihdettä!

Jo vuodesta 2002 lähtien olemme toteuttaneet monipuolisia mediapalveluja suomalaisille moottoriurheilijoille, jotka ovat hakeneet, ja myös saavuttaneet, upeaa kansainvälistä menestystä!

Nyt yhteistyössä heidän kanssaan olemme rakentaneet eMotorsport Finland virtuaalirallisarjat, joissa kuka tahansa PC-tietokoneen / Playstation / XBox One konsolin omaava voi olla oman elämänsä Ari Vatanen tai Kalle Rovanperä ja siten näyttää osaamistaan virtuaalisilla rallipoluilla!

AJA RALLIA OMASTA KODISTASI KÄSIN – SILLOIN KUIN SE SINULLE PARHAITEN SOPII!

Järjestämämme virtuaalirallikilpailut ovat niissä ajaville täysin ilmaisia eikä osallistuminen velvoita mihinkään. Näin myös menestyksen mukaan jaettavat palkinnot ovat täysin ilmaisia! Lisäksi voit paahtaa kilpailuissa ajettavat erikoiskokeet lävitse oman aikataulusi mukaisesti ja välittämästi suorituksen ajettuasi näet oman aikasi sekä yleiskilpailun tilanteen!

Jokainen kilpailija kerää tasonsa (Yleinen / A-juniorit / B-juniorit / Rookies) mukaisesti pisteitä ja siten myös aloittelijallakin on mahdollisuus menestyä.

Tuloslaskentaa suoritamme välittömästi jokaisen osakilpailun jälkeen ja näin niin sarjatilanteet kuin muut tulokset ja tilastot pysyvät ajan tasalla!

1.6.2020 – Plus Katsastus eRallisarja sai arvoisensa huipennuksen – Viimeisen osakilpailun Power Stage ratkaisi katsastuslahjakorttien omistajat

eMotorsport Finlandin historian ensimmäisessä virtuaalirallisarjassa nähtiin huikeaa kilvanajoa paremmuudesta kun yhteensä 344 sähköistä autourheilijaa kävi mittaamassaan paremmuuttaan Plus Katsastus eRallisarjan neljässä 12 erikoiskokeen mittaisessa osakilpailussa, jossa jokaisessa luokassa nähtiin huikeita sekuntikamppailuja. Koko toukokuun ajan kestäneen virtuaalirallisarjan huipennus nähtiin neljännen osakilpailun viimeisellä eli ns. Power Stage erikoiskokeella, jossa ratkesi myös palkintoina olleiden katsastuslahjakorttien kohtalo.

Rookies eli ns. aloittelijoiden luokassa Marko Paasonen tyylitteli makoisan luokkavoiton, joka ei kuitenkaan tullut helpolla kun viimeisen osakilpailun luokkavoiton ja Power Stagen täysien pisteiden turvin Timo Louhelainen jäi lopulta vain viisi pistettä Paasosesta. Pronssille kiilasi Eetu Uusi-Äijö, joka luokan neljänneksi korkeimpien pisteiden lisäksi nakutti toiseksi korkeimmat Power Stage pisteet ja niiden turvin sinetöi itselleen katsastuslahjakortin Toni Vuolleen, Juhamatti Mattilan ja Petri Häkkisen nenän edestä.

B-junioreissa Simo Sallinen sinetöi suvereenin luokkavoiton toisen ja osakilpailun korkeimpien mestaruuspisteiden myötä. Sen sijaan viimeisen osakilpailun voitoin myötä Mikko Widberg kotiutti hopean ja saman kilpailun Power Stagen yhdeksän ns. lisäpisteen myötä Soini Liimatainen kipusi kolmanneksi, vain yhden pisteen Simo Viinasta ja kaksi pistettä Jouni Mustosta parempana. Kaikkien B-junioreiden tulosten arvostusta kororstaa se, että vastassaan heillä oli 123 muuta A-junioreiksi haluavaa kilpailijaa.

Koska niin Rookies ja A- sekä B-junioreissa kolme nopeinta saa ns. nousupisteet täyteen ja siten jatkavat kilpailemista seuraavassa luokassa niin A-junioreista sen kohtalon koki Konsta Hartikka, joka ylivoimaisesti pokkasi luokkavoiton. Vaikka Heikki Parkkinen, Ilkka Nuojua ja oikean elämän rallista tuttu Joni Mäkelä ajoivat viimeisen osakilpailun yleiskilpailun sijoile 2, 3 ja 4 niin siitä ne eivät aivan riittäneet katsastuslahjakortteihin, jotka edellisten kilpailujen vahvojen suoritusten myötä matkaa Emil Nyblomille ja Marko Saksille.

Yleisessä eli kilpailullisesti kaikkein kovimmassa luokassa Tuukka Hallia kruunattiin eMotorsport Finlandin historian ensimmäiseksi mestariksi kun hän oli aivan omaa luokkaansa lähes kaikissa osakilpailuissa. Sen sijaan himmeimmistä palkintosijoista käytiin huikea kamppailu kun Eetut Kortelainen ja Marjamäki saivat niukasti pidettyä huikeat loppukirit ottaneet Niklas Könösen ja Mika Suhosen takanaan. Yleiskilpailun voiton myötä Tuukka Hallia nousee Tsämps eli Mestareiden luokkaan, jonne hän odottaa saavansa kanssakilpailijoita tulevien eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjan yleiskilpailujen voittajista.

Rallisarjoja vetävä Jani Kekoni huokuu tyytyväisyyttä enemmän kuin runsaaseen osallistujamäärään sekä ennen kaikkea kaikkien neljän luokan kovaan tasoon sekä tasaisuuteen.

– Ihan ensimmäiseksi täytyy nöyrästi kiittää yhteistyökumppaniamme Plus Katsatusta, joka kanssamme uskoi kokonaan uudenlaiseen virtuaalirallisarjaan ja siten halusi olla mukana toteuttamassa koko Suomen rallihistorian ensimmäistä isoa autourheilun sähköistä rallisarjaa. Odotimme saavamme mukaan 200 kilpailijaa, joten siihen nähden 344 kuljettajaa oli enemmän kuin positiivinen yllätys. Lisäksi on ollut hienoa seurattavaa kun kilpailijamme ovat runsaasti kilpailusuorituksiaan laittanut esille mm. YouTubeen ja muutenkin ovat valjastaneet sosiaalisen median rallisarjojemme seurantaan. Ja mikä tärkeintä niin kaikilla on ollut muutakin ajateltavaa kuin koronaviruksen aiheuttama maailmanlaajuinen myllerrys, Kekoni kertoo.

– Toukokuun Plus Katsastus eRallisarja oli huikeaa seurattavaa kun sen jokaisessa neljässä osakilpailussa lopulliset ratkaisut nähtiin vasta viimesellä eli 12 erikoiskokeen Power Stagella, jossa runsaat ns. lisäpisteet toivat sen huipennuksen mitä haimme, koska mielestämme ralli on nopeuskilpailun lisäksi myös kestävyyskilpailu. Sen erinomaisesti oivaltaneet kuljettajat tullaan nyt palkitsemaan Plus Katsastuksen tarjoamilla katsastuslahjakorteilla sekä tietysti nousulla nopeampaan kilpaluokkaan. Lisäksi haluamme onnitella oikean elämän rallisprinteistä tuttua Tuukka Halliaa, jolle ei oikeastaan vastusta ole vielä löytynyt ja siten hän on täysin ansainnut sarjamme historian ensimmäisen mestaruustittelin, Kekoni jatkaa.

eMotorsport virtuaalirallisarjoissa voi kilpailla kuka tahansa, joka PC-tietokoneen / Playstation / XBox One konsolin omaavana voi olla oman elämänsä Ari Vatanen tai Kalle Rovanperä ja siten näyttää osaamistaan bittiavaruuden rallipoluilla! Jokainen kilpailija kerää tasonsa (Yleinen / A-juniorit / B-juniorit / Rookies) mukaisesti pisteitä ja siten myös aloittelijallakin on mahdollisuus menestyä.

Lue lisätietoja www.emotorsport.fi kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

eMotorsport virtuaalirallisarjojen kilpailukausi 2020:

  • 05/2020: Plus Katsastus eRallisarja
  • 05/2020: Jyväskyän Autovaruste eMinirallisarja
  • 06/2020: Marcus Grönholm GRX eRallisarja
  • 06/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 1-6
  • 07/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 7-12
  • 07/2020: Janne Tuohino JanPro Racing eRallisarja
  • 08/2020: Jani Paasonen Mogul Oil eRallisarja
  • 09/2020: Jussi Välimäki Aasian-Tyynenmeren eRallisarja
  • 10/2020: Tomi Tuominen eRally Experience
  • 11/2020: Kristian Sohlberg eRallyCup