1.10.2020 – Rallin Maailmanmestari Marcus Grönholm palkitsi GRX eRallisarjan voittajat Peugeot 206 WRC auton kilpavanteilla – 292 virtuaalista ralliautoilijaa taituroi GRX tuotepalkinnoista

48 erikoiskoetta ja 475,1 erikoiskoekilometriä kattanut Marcus Grönholm GRX eRallisarja houkutteli yhteensä 292 virtuaaliralliautoilijaa ajamaan niin paremmuudesta sekä ennen kaikkea neljästä Rallin Maailmanmestarin signeeramasta Peugeot 206 WRC rallivanteesta sekä muista GRX-tuotepalkinnoista.

Kahden kuukauden aikana kilpailijat taituroivat niin Monte Carlon, Kreikan, Ruotsin ja Suomen MM-ralleista tutuilla erikoiskokeilla, jotka kaikki antoivat kodeissaan simulaattoreilla ajaneille kilpailijoille runsaasti haastetta. Grönholmin urallaan käyttämillä Ford Focus WRC ja Peugeot 206 WRC autoilla ajetuissa kilpailuissa palkinnoista kisattiin neljässä luokassa; Yleisessä laukaalainen Markus Torro, A-junioreissa tuore oikean elämän Rallin sastamalalainen Suomenmestari Lauri Joona, B-junioreissa ähtäriläinen Aleksi Hirvilampi ja Rookies eli ns. aloittelijoiden luokassa turkulainen Aki-Erkki Virtanen nappasivat kotiinsa aitoa WRC-ralliauton sisustusta kun Peugeot 206 WRC rallivanteet matkasivat luokkavoittajien koteihin.

– Kun keväällä 2020 koronan ensimmäinen aalto puski päälle niin Marcus Grönholm halusi olla mukana järjestämässä teeman mukaista aktiviteettiä kodeissaan omaehtoisessa karanteenissa oleville virtuaalirallikuljettajille. Siitä syntyi Marcus Grönholm GRX eRallisarja, jonka neljässä osakilpailussa nähtiin erittäin hienoa taistelua sekunnin tuhannesosista. Kun kilpailijat olivat jaoteltu neljään eri ryhmään niin se takasi mahdollisuuden menestyä myös niillekin kuljettajille, jotka olivat vasta innostuneet virtuaalisesta kilvanajosta ja ostaneet tarvittavat välineet sen toteuttamiseksi, sarjakoordinaattori Jani Kekoni kertoo.

– Luokkavoittajat eli Markus Torro, Lauri Joona, Aleksi Hirvilampi ja Aki-Erkki Virtanen erottuivat muista ja olivat siten palkintonsa ansainneet. Sen myötä ja Torroa lukuun ottamatta, heille koitti, oikean suomalaisen rallimaailman tapaan, myös nosto tasoltaan kovempaan kilpaluokkaan eli haasteellista jatkoa virtuaaliralliurilleen. Haluankin isosti kiittää Marcusta varsinkin siitä, että hän halusi olla mukana toteuttamassa iloa koteihin tällaisena poikkeusaikana, Kekoni jatkaa.

Marcus Grönholm GRX eRallisarjan jälkeen kilpailijat ovat mitanneet paremmuuttaan niin Ajoasu.fi kuin Tomi Tuominen eRally Experience rallisarjoissa. Loppuvuoden aikana kilpailijat ajavat 168 erikoiskokeen ja yhteensä 1342,4 erikoiskoekilometriä mittaisen Porvoon Autopalvelun ja RengasCenter Riihimäen tarjoaman 14 osakilpailun mittaisen virtuaalirallisarjan.

Marcus Grönholm GRX eRallisarja 2020, lopputulokset:

Yleinen luokka:
1. Markus Torro, 127p
2. Eetu Kortelainen, 103p
3. Jukka Lehtinen, 102p

A-juniorit
1. Lauri Joona, 135p
2. Mikko Pitkänen, 99p
3. Tommi Salonen, 94p

B-juniorit
1. Aleksi Hirvilampi, 120p
2. Risto Karjalainen, 86p
3. Samuli Paavilainen, 86p

Rookies
1. Aki-Erkki Virtanen, 142p
2. Topi Peltomaa, 89p
3. Harri Junnila, 84p

Tulospalvelu: Marcus Grönholm GRX eRallisarja 2020