Marcus Grönholm GRX eRallisarja käynnistyy – Palkintoina niin Peugeot 206 WRC-ralliauton kilpavanteita rallin maailmanmestarin signeerauksella kuin muita GRX-fanituotteita

Kun Koronavirus -pandemian myötä maailman rallisarjat ovat tuolla kun kilpailu toisensa perään on peruutettu niin sen myötä erittäin ympäristöystävälliset virtuaaliset moottoriurheilusarjat ovat nousseet näkyvään rooliin kun niin ns. oikean elämän autourheilijat kuin kuka tahansa PC-tietokoneen tai konsolin omaava voi kilpailla vaikkapa Suomen MM-rallista tutulla Ouninpohjan erikoiskokeella silloin kuin se hänelle parhaiten sopii.

Suomalaisen eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjoissa kilpailee yli 350 digitaalista rallikuljettajaa, jotka nyt kesä- ja heinäkuussa pääsevät mittaamaan paremmuuttaan rallin Maailmanmestari Marcus Grönholmin GRX eRallisarjassa; Neljässä 12 pikataipaleen mittaisessa osakilpailussa kuljettajat ajavat Marcus Grönholmin urallaan käyttämillä WRC-autoilla ja keräävät mestaruuspisteitä ajotaitojensa mukaisessa luokassa. Heinäkuun päätteeksi Marcus Grönholm palkitsee jokaisen neljän luokan kolme parhainta siten, että luokkavoittajat saavat palkinnoksi Peugeot 206 WRC-rallivanteen Bossen allekirjoituksella ja kaksi seuraavaa palkitaan GRX-tiimipalkinolla.

Marcus Grönholm GRX eRallisarjassa kuljettajat kesäkuussa taituroivat Ford Focus WRC’07 autolla niin Monte Carlon kuin Kreikan MM-ralleista tutuilla erikoiskokeilla. Vastaavasti heinäkuussa heillä kaikilla on käytössään Peugeot 206 WRC-kilpuri niin Ruotsin kuin Suomen MM-ralleista tutuilla pikataipaleilla. Maailmanlaajuisen pandemian ja sitä seuranneen eristäytymisen myötä Marcus Grönholm haluaa olla tuomassa iloa koteihin ja samalla kannustaa kuljettajia kehittämään omia ajotaitojaan ennen vaikkapa ensimmäistä oikean elämän ralliauton hankkimista, jonka jälkeen kilpailija voi kätevästi siirtäää virtuaalirallisarjoissa kerätyt opit käytäntöön.

– Ajatus olla mukana tekemässä Suomen ensimmäisiä virtuaalirallisarjoja oli enemmän kuin kiehtova ja siten kauaa ei minua tarvinnut houkutella mukaan. Kesä- ja heinäkuu tulevat olemaan erittäin mielenkiintoisia kun yli 350 virtuaaliautourheilijaa on mukana ajamassa kilpaa niillä autoilla, joilla olen urallani MM-sarjassa voittoja ajanut. Monte Carlossa ja Kreikassa voitin Ford Focus WRC’07 autolla ja lempikilpailuissani eli Ruotsin ja Suomen MM-ralleissa juhlin voittoja Peugeot 206 WRC-autoilla. Näin ollen kilpailijat pääsevät itse kokemaan sitä tunnelmaa mitä minulla aikoinaan oli kilpa-autojen ohjaamoissa, Grönholm kertoo.

– Koska virtuaalirallisarjassani ajetaan yhteensä 48 erikoiskoetta, jotka sisältää 475,1 erikoiskoekilometriä niin mielestäni silloin palkintojenkin pitää olla aiheeseen liittyviä sekä ennen kaikkea sellaisia, että GRX-palkinnon voittanut arvostaa sitä. Tiedän jo nyt, että minulle tulee olemaan tunteellinen hetki kun nimikirjoituksellani varustetut Peugeot 206 WRC-ralliauton kilpavanteet lähtee uuteen kotiin, joten uskon, että ne sekä muut GRX-tiimipalkinnot tulevat tuottamaan iloa niiden uusille omistajille, Grönholm jatkaa.

Seuraa Marcus Grönholm GRX eRallisarjan etenemistä osoitteessa www.emotorsport.fi ja halutessasi ilmoittaudu mukaan, koska se on kilpailijalle täysin ilmaista!

Tulospalvelu: Marcus Grönholm GRX eRallisarja 2020
Marcus Grönholm GRX-virtuaalirallisarjan säännöt

Sarjassa noudatetaan näiden sääntöjen lisäksi alla olevia tarkennuksia.

Ajettavat kilpailut (yht 475,1 ek-km) ja kilpailussa käytettävät autot:

 • #1: Ford Focus RS WRC’07: Monte Carlo, 12 erikoiskoetta
 • #2: Ford Focus RS WRC’07: Kreikka, 12 erikoiskoetta
 • #3: Peugeot 206 WRC: Ruotsi, 12 erikoiskoetta
 • #4: Peugeot 206 WRC, Suomi, 12 erikoiskoetta

Osakilpailujen tekniset ominaisuudet

 • Autojen vahingot HARDCORE (niin kuin oikeassakin elämässä)
 • Odottamattomat tilanteet POIS PÄÄLTÄ
 • Kaikki kuvakulmat sallittu
 • Ajoa helpottavat avustimet PÄÄLLÄ (kaikilla ei ole vaihdekeppiä autossaan)
Autojen säätäminen kilpailuissa

Kilpa-ajoneuvojen säätömahdollisuutta ei ole rajattu eli on viritystaso vapaa.

Huoltotauot

Huoltotauot ovat aina 2-4 erikoiskokeen jälkeen ja niiden pituus vaihtelee. On tärkeää muistaa, että käyttämäsi ylimääräinen huoltoaika lisätään seuraavan erikoiskokeen aikaan. Lisäksi ennen Power Stagea on lyhyt huolto.

Pistejako

 • Osakilpailukohtaiset pisteet jokaisen luokan top-12: 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1.
 • EK12 on Power stage, josta jokaisen luokan top-10 EK-ajat: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.
 • Jokainen osakilpailun maaliin ajanut saa 5 lisäpistettä (yht. max 20p).

Sijoitukset määräytyvät eniten pisteitä sarjassa keränneiden kesken. Loppupisteisiin lasketaan kaikki kilpailusuoritukset.

HUOM! HUOM! Mikäli kilpailija ajaa jollain muulla kuin kilpailussa määrätyllä autolla, ei hänen tuloksia lasketa pisteisiin!

Sarjan päätteeksi jokaisen luokan (lukuun ottamatta Yleistä) TOP-3 vauhtiluokitus nousee automaattisesti seuraavalle tasolle.

Tulospalvelu
Kilpailun tulospalvelu löytyy niin tältä Marcus Grönholm GRX eRallisarjan sivulta kuin eMotorsport.fi sosiaalisesta mediassa. Lisäksi kilpailijat saavat omaan sähköpostiinsa tiedotteita ja linkit tuloksiin 2-4 päivän välein.

Palkinnot

 • Jokaiselle luokkavoittajalle kodin sisustustuote: Peugeot 206 WRC kilpavanne Rallin Maailmanmestari Marcus Grönholmin signeerauksella!
 • Jokaisen luokan 2. ja 3. saavat muun GRX-tuotepalkinnon.