Ari Könösen Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarja lämmittelee niin Marcus Grönholm eRallisarjaa kuin Japan Motors eAsfalttisprintsarjaa

Vuonna 1983 ensimmäisen oikean elämän rallinsa ajanut jyväskyläläinen Ari Könönen saavutti lähes 30-vuotta jatkuneella autourheilu-urallaan yli 260 voittoa ralli ja rallisprint -kilpailuista. Wanhan liiton ralliperunat muistavat Könösen 1980-luvun lopun Finnish Junior Rally Teamin jäsenenä sekä rallisprintin kilpailukauden 2003 mestarina. Viimeisen kilpailunsa hän ajoi vuonna 2015, jonka jälkeen hän ollut mukana eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjassakin yleisessä luokassa kilpailevan Ville Pynnösen oikean elämän rallivauhdissa mukana.

Vaikka Könönen sairastaa parantumatonta Parkinsonin tautia niin siitä huolimatta hän edelleen haluaa olla mukana moottoriurheilussa ja näin eMotorsport Finland rallisarjassa ajetaan hänen yrityksensä eli Jyväskylän Autovarusteen nimeä kantava neljän osakilpailun mittainen mini-rallisarja, jossa vielä kerran palataan Ari Könösen aktiiviuransa vaiheisiin. Samalla neljän osakilpailun ja yhteensä 24 erikoiskokeen mittainen Jyväskylän Autovarusteen eMinirallisarja lämmittelee kesäkuussa ajettavia Marcus Grönholm GRX eRallisarjaa kuin Japan Motors eAsfalttisprintsarjaa.

Plus Katsastus eRallisarjassa on toinen neljästä 12 erikoiskokeen mittaisesta osakilpailusta päättymäisillään ja siellä tilanne on sen jokaisessa luokassa jälleen silmiä hivelöivää katseltavaa kun niin Yleisessä, A- ja B-junioreissa sekä Rookies luokissa kilpailijat ovat vain muutamia sekuntteja saaneet 114,30 erikoiskoekilometrillä tehtyä eroa toisiinsa. Tulokset ja sarjatilanne julkaistaan maanantaina klo 12 www.emotorsport.fi kotisivuilla.

– Kuluneen kahden viikon aikana yli 300 kilpailijaa näyttänyt osaamistaan niin Kitcar kuin A-ryhmän autoilla. Nyt tulevana viikkona kisat jatkuu Plus Katsastus eRallisarjassa R2-autoilla ja Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjassa Ari Könösen urallaan käyttämillä A-ryhmän autoilla. Näin jokainen kilpailija voi samaistua hänen vuosisadan vaihteen rallielämäänsä ja samalla tietysti mitata paremmuuttaan niin kavereitaan kuin muita suomalaisia bittiautourheilijoita vastaan silloin kuin se kilpailijalle itselleen parhaiten sopii, sarjakoordinaattori Jani Kekoni kertoo.

– Plus Katsastus eRallisarjan palkintoina on katsastuslahjakortteja ja Jyväskylän Autovarusteen eMinirallisarjassa Könösen pitkäaikainen yhteistyökumppani MadCroc Energy Brands on mukana tarjoamassa tuotepalkintoja kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken. Näiden viikkojen aikana olen saanut huomata, että palkinnot eivät kuitenkaan ole se juttu minkä takia yli 300 kilpailijaa ovat mukana vaan taustalla on ihan puhdas hauskanpito kovaa kilvanajoa unohtamatta. Esimerkiksi minulle tämä on erinomainen rentoutumismuoto oman media-alan yritykseni työkiireistä, Kekoni jatkaa.

Jyväskylän Autovaruste on vuodesta 1983 lähtien palvellut kaikkia laadukkaita autoradioita tarvinneita asiakkaita. Sen nettikauppa on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja sieltä voit käydä ostamassa niin autoradiot, kaiuttimet, vahvimistimet, subwooferit, bassopaketit ja perutuuskamerat kuin muut tarvikkeet ja tottakai asennuspalvelun!

eMotorsport virtuaalirallisarjoissa voi kilpailla kuka tahansa, joka PC-tietokoneen / Playstation / XBox One konsolin omaavana voi olla oman elämänsä Ari Vatanen tai Kalle Rovanperä ja siten näyttää osaamistaan bittiavaruuden rallipoluilla! Jokainen kilpailija kerää tasonsa (Yleinen / A-juniorit / B-juniorit / Rookies) mukaisesti pisteitä ja siten myös aloittelijallakin on mahdollisuus menestyä.

Lue lisätietoja www.emotorsport.fi kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

eMotorsport virtuaalirallisarjojen kilpailukausi 2020:
– 05/2020: Plus Katsastus eRallisarja
– 05/2020: Jyväskyän Autovaruste eMinirallisarja
– 06/2020: Marcus Grönholm GRX eRallisarja
– 06/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 1-6
– 07/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 7-12
– 07/2020: Janne Tuohino JanPro Racing eRallisarja
– 08/2020: Jani Paasonen Mogul Oil eRallisarja
– 09/2020: Jussi Välimäki Aasian-Tyynenmeren eRallisarja
– 10/2020: Tomi Tuominen eRally Experience
– 11/2020: Kristian Sohlberg eRallyCup

Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjan säännöt

Ihan ensimmäiseksi kerrottakoon, että sarjassa eniten pisteitä keränneen kilpurin on tulossa lisäpainoja! Näin ollen Ari Könösen pitkäaikainen yhteistyökumppani MadCroc Energy Brands kiikuttaa pistemestarin virtuaaliralliautonsa takapenkille 360kpl energiajuomia, joita nautiskellessa on varmasti hereillä kun kesäkuinen Marcus Grönholm GRX eRallisarja pyörähtää käyntiin!

Jyväskylän Autovaruste eRallisarjan ensimmäisessä osakilpailussa ajetaan kuusi pikataivalta ja 55,10 erikoiskoekilometriä vapaavalintaisella A-ryhmän kilpa-autolla; Siis sellaisella, jolla myös Rallipastori Könönen käskytti 32-vuotisen autourheilu-uransa aikana!

Eli ALL-IN (and somebody out!). Sarjassa noudatetaan näiden sääntöjen lisäksi alla olevia tarkennuksia.

Osakilpailujen aikataulu toukokuussa 2020:

 • 1. osakilpailu: su 17.5. klo 7.00 – ke 20.5. klo 23:00
 • 2. osakilpailu: to 21.5. klo 7.00 – la 23.5. klo 23.00
 • 3. osakilpailu: su 24.5. klo 7.00 – ke 28.5. klo 23:00
 • 4. osakilpailu: to 29.5. klo 7.00 – la 30.5. klo 23.00

Ajettavat kilpailut ja kilpailussa käytettävät autot:

 • 1. osakilpailu: Gr.A Suomi, 6 erikoiskoetta
 • 2. osakilpailu: Gr.A Ruotsi, 6 erikoiskoetta
 • 3. osakilpailu: Gr.A Uusi-Seelanti, 6 erikoiskoetta
 • 4. osakilpailu: Gr.A Wales, 6 erikoiskoetta

Osakilpailujen tekniset ominaisuudet

 • Autojen vahingot Hardcore (niin kuin oikeassakin elämässä)
 • Odottamattomat tilanteet (kuten tiessä olevat urat)
 • Kaikki kuvakulmat sallittu
 • Ajoa helpottavat avustimet pois käytöstä (niin kuin oikeassa elämässä)
Autojen säätäminen kilpailuissa

Kilpa-ajoneuvojen säätömahdollisuutta ei ole rajattu eli on viritystaso vapaa.

Huoltotauot

Kilpailuissa on vain kaksi huoltoa; Kolmannen erikoiskokeen jälkeen on ns. pitkä huolto ja toinen lyhyt on ennen viimeistä Power Stage erikoiskoetta. On tärkeää muistaa, että käyttämäsi ylimääräinen huoltoaika lisätään seuraavan erikoiskokeen aikaan.

Pistejako
 • Osakilpailukohtaiset pisteet jokaisen luokan top-12: 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1.
 • EK6 on ns. Power stage, josta jokaisen luokan top-10 EK-ajat: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.
 • Jokainen osakilpailun maaliin ajanut saa 5 lisäpistettä (yht. max 20p).

Sijoitukset määräytyvät eniten pisteitä sarjassa keränneiden kesken. Loppupisteisiin lasketaan kaikki kilpailusuoritukset. HUOM HUOM! Kaikki pisteet lasketaan mukaan eMotorsport Finlandin kausi 2020 sarjapisteisiin, johon kuuluu kaikki koko vuonna ajettavat osakilpailut.

HUOM! Mikäli kilpailun voittanut ei ole yleisen luokan kuljettaja, nousee hän kesäkuun kilpailuista eteenpäin ajamaan nopeammassa kilpailuokassa. Esim.  a>yl, b>a, r>b.

Tulospalvelu

Kilpailun tulospalvelu löytyy niin tältä Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjan sivulta kuin eMotorsport.fi sosiaalisesta mediassa. Lisäksi kilpailijat saavat omaan sähköpostiinsa tiedotteita ja linkit tuloksiin 2-4 päivän välein.

Palkinnot

Ari Könösen pitkäaikainen yhteistyökumppani MadCroc Energy Brands tarjoaa eniten pisteitä keränneelle (kaikista luokista) vuoden energiajuomat kotiin toimitettuna (360kpl MadCroc Energy Drink -tölkkiä). Lisäksi palkintona on kolme pienempää ns. ”Survival Kit” MadCroc -tuotepalkintoa kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken.

Kilpailun tuloksia ja luokittainen sarjatilanne:
Lehtileikkeitä

Klikkaa ja lue lehtileikkeitä Könösen vauhdikkaalta ralliuralta