1.6.2020 – Tuukka Hallia voitti yhdellä pisteellä Jyväskylän Autovarusteen eMinirallisarjan – Vuoden MadCroc energiajuomien kohtalo ratkesi viimeisen osakilpailun Power Stage erikoiskokeella

Neljän osakilpailun ja yhteensä 24 erikoiskokeen mittaisessa Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjassa nähtiin huikea jännitysnäytelmä, joka ratkesi vasta viimeisen osakilpailun viimeisen erikoiskokeen maalilipulla kun niin oikean elämän rallisprint kilpailuja hallinnut kellokoskelainen Tuukka Hallia, kuopiolainen Petri Häkkinen, saarijärveläinen Pasi Piesanen sekä pirkkalalainen Tommi Mäkinen olivat kiinni sarjan pääpalkinnossa eli vuoden MadCroc energianjuomissa.

Viimeisessä osakilpailussa Tuukka Hallia piti koko kilpailun nopeinta vauhtia kun hän Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjan viimeisen osakilpailun kuusi erikoiskoetta 33,273 sekuntia Tommi Mäkistä nopeammin. Vaikka myös Petri Häkkinen ajoi samanlailla puolen minuutin marginaalilla Rookies luokan voittoon ja siten saavutti täydet sarjapisteet niin silti hän jäi ns. Power Stagella vain 3,933 sekunnin marginaalilla kakkoseksi kun Eetu Uusi-Äijö pokkasi täydet 10 lisäpistettä. Koska Tuukka Hallia piti sarjan päättäneellä Power Stagella myös yleiskilpailussa nopeinta 10 lisäpisteen vauhtia niin Häkkinen jäi yhdeksällä lisäpisteellään sarjan hopeasijalle ja näin niukalla yhden mestaruuspisteen ja vajaan neljän sekunnin turvin 360 MadCroc energiajuomatölkkiä matkaa Kellokosken suuntaan.

Rallisprintin vuoden 2003 Suomenmestari ja Jyväskylän Autovarusteen toimitusjohtaja Ari Könönen oli haltioissaan seuratessaan niin osakilpailujen etenemistä kuin ennen kaikkea koko sarjan huipennusta, joka lopulta kääntyi hänen rakkaan kilpakumppaninsa Tomi Hallian pojan Tuukka Hallian eduksi. Könönen nosti hattua niin Hallialle kuin hänet erinomaisesti haastaneelle Häkkiselle sekä ennen kaikkea myös kaikille muille sarjassa ajaneille 231 virtuaaliautourheilijalle.

– Suurella mielenkiinnolla olen vierestä seurannut kun oma poikani Niklas Könönen jatkanut sitä mitä minä pitkällä autourheilu-urallani myös tein eli suuresti rakastin kilpailemista. Vaikka bensa ei sähköisessä moottoriurheilussa haise niin täytyy myöntää, että ihan yhtä koukuttavaa tämä virtuaalimoottoriurheilu on kuin oikean elämän rallikin. Lisäksi kun kilpailijat on jaettu ajotaitojensa mukaisesti omiin luokkiinsa niin kyllä tässä ihan omat autourheilu-urani kohokohdat tulee mieleen ja on siten hienoa, että niitä hetkiä olen jälleen oman poikani kanssa päässyt kokemaan. Vaikka eMotorsportissa G-voimat puuttuu niin siitä huolimatta kilpaileminen on hyvin samanlaista eli kelloa vastaan ajetaan jokainen erikoiskoe niin hyvin kuin vain ikinä osataan, Könönen kertoo.

– Kovan kilpailun tasosta erinomaisesti kertoo myös se, että Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjan voitto ratkesi vasta aivan sarjan loppumetreillä, jonka viimeisellä erikoiskokeella Petri Häkkinen kohtasi draamaa neljän sekunnin edestä ja näin Eetu Uusi-Äijö nappasi yhden sarjapisteen enemmän kuin Häkkinen. Sen myötä nyt siis onnittelemme Tuukka Halliaa, jolle matkaa pitkäaikaisen yhteistyökumppanini MadCroc 360kpl energiajuomia. Petri Häkkisen ja Pasi Piesasen antama erinomainen vastus on mielestäni myös palkinnon arvoinen ja siten haluan myös heidät palkita MadCroc tuotepalkinnolla. Lisäksi kolmannen MadCroc tuotepalkinnon arvoin kaikkien TOP-10 loppupisteissä olleiden kesken ja sen voitti liminkalainen Olli-Pekka Tikkanen, Könönen onnittelee.

Lopputulokset Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarja 2020, Top-10:

1. Tuukka Hallia, 141p (Yleinen)
2. Petri Häkkinen, 140p (Rookies)
3. Pasi Piesanen, 121p (B-juniorit)
4. Tommi Mäkinen, 110p (Yleinen)
5. Reijo Ravantti, 109p (Rookies)
6. Eetu Uusi-Äijö, 107p (Rookies)
7. Olli-Pekka Tikkanen, 99p (A-juniorit)
8. Eetu Marjamäki, 82p (Yleinen)
9. Tuomas Färlin, 75p (A-juniorit)
10. Antti Pekkarinen, 74p (B-juniorit)

Tulospalvelu
Lehtileikkeitä

Klikkaa ja lue lehtileikkeitä Jyväskylän Autovarusteen toimitusjohtaja ja Rallisprintin Suomenmestari Ari Könösen vauhdikkaalta ralliuralta