16.8.2020 – Japan Motors eAsfalttisprintsarjan voitto Teijo Karjalaiselle – Marko Perttula ratkaisijan roolissa

Suomen autourheiluhistorian ensimmäinen kokonaan virtuaalisella asfalttipinnalla ajettu Japan Motors eAsfalttisprintsarja oli valtava jännitysnäytelmä aina sen viimeisiin osakilpailuhin saakka kun kahden kuukauden ja 12 osakilpailun mittaisen sekä ennen kaikkea todella kovatasoisen kilpasarjan voitto ratkesi sen kymmenessä osakilpailussa, jossa kauhavalainen Marko Perttula onnistui toisen kerran kukistamaan B-junioreiden luokkavoitosta toiseen ajaneen ähtäriläisen Aleksi Hirvilammen ja näin A-junioreissa myöskin luokkavoitosta toiseen ajanut kajaanilainen Teijo Karjalainen kuittasi yhdellätoista luokkavoitollaan vuoden suklaaherkut eli yhteensä 384 kappaletta Japan Motors Oy’n tarjoamia Tupla -suklaapatukoita.

Vaikka Karjalainen, Hirvilampi ja myöskin yleisessä luokassa yhteensä 9/12 luokkavoittoa napsinut Aleksi Hallia olivat luokkiensa parhaimmat kuljettajat niin silti he jokaisessa osakilpailussa saivat venyä parhaimpiinsa suorituksiinsa; Yleisessä luokassa Joona Anttonen oli kaksi kertaa Halliaa nopeampi, B-junioreissa Marko Perttula kolme kertaa Aleksi Hirvilampea nopeampi ja A-junioreissa niin Joni Mäkelä, Teemu Peltola, Tommi Salonen, Olli-Pekka Tikkanen ja Mikko Ketonen tarjosivat erinomaisen vastuksen 11 kertaa A-junioreiden luokkavoiton napanneelle Teijo Karjalaiselle. Kuitenkin kun kahden kuukauden ajan kestäneessä kilpasarjassa vain kerran Karjalainen antautui kolmossijalle niin lopulta 11 pisteen turvin vuoden 2020 Japan Motors eAsfalttisprintsarjan voitto ja palkinnot matkasivat Kajaaniin.

Oikeassa elämässä Japan Motors Cup asfalttisprintsarjaa vetävä Mika Myllylä oli tyytyväinen kautta aikain ensimmäisen virtuaalisen asfalttisprintsarjan kovaan tasoon sekä ennen kaikkea huikeaan 270 sarjassa ajaneen kilpailijan periksiantamattomaan innokkuuteen mitata paremmuuttaan myös simulaattorimaailmasta käsin.

– Koska Koronavirus pandemian myötä emme tänä vuonna oikeassa elämässä pystyneet Japan Motors Cup asfalttirallisprintsarjaa ajamaan niin silti korvaavan virtuaalisen kilpasarjan saimme silti hienosti aikaiseksi. Iso kiitos kaikille osallistuneille ja onnea siinä luokittain menestyneille sekä ennen kaikkea oikean elämän rallisprint -kilpailuista tutulle Teijo Karjalaiselle ja näytti nyt myös osaamistaan virtuaalisessa moottoriurheilussa. Lisäksi tassua pitää nostaa Aleksi Hirvilammelle ja Marko Perttulalle, jotka B-junioreissa kävivät jokaisessa osakilpailussa todella tasaisen väännön luokkavoitosta. Tuloksia seuratessa pääsi hienosti samanlaiseen tunnelmaan kuin oikean elämän rallisprint tuloksia selatessa, Japan Motors Oy’n toimitusjohtaja Mika Myllylä kertoo.

– eMotorsport Finlandin järjestämissä virtuaalirallisarjoissa käynnistyy nyt sen neljäs kuukausi ja jo nyt on nähtävissä, että ne ketkä ajavat paljon niin heidän vauhtinsa on huikeasti noussut. Näin ollen seuraavien kilpailujen luokkajakoja on jouduttu tarkastelemaan ja samalla myös lisäämään niitä, koska Silver Fox eli harmaahapsuiset herrasmieskuljettajat ovat kovaan ääneen vaatineet erotusta huimalla riskillä ajavista nuorukaisista. Näin siis myös niin Japan Motors eAsfalttisprintsarjan voittaja Teijo Karjalainen kuin muut luokittain menestyneet on nostettu nopeampaan vauhtiluokkaan ja siten myös heillä kilpailutoiminta on saanut uusia haasteita, eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjoja vetävä Jani Kekoni jatkaa.

eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjoissa ajetaan elo- ja syyskuussa niin Porvoon Autopalvelun Ajoasu.fi kuin Tomi Tuominen eRally Experience eRallisarjoja. Lisätietoja saat www.emotorsport.fi kotisivuilta.

Lopputulokset Japan Motors eAsfalttispritsarja 2020:
1. Teijo Karjalainen, 290p (A-juniorit)
2. Aleksi Hirvilampi, 279p (B-juniorit)
3. Aleksi Hallia, 279p (Yleinen)
4. Harri Junnila, 227p (Rookies)
5. Marko Perttula, 218p (B-juniorit)
6. Sami Perämäki, 183p (Rookies)
7. Teemu Peltola, 165p (A-juniorit)
8. Tommi Salonen, 154p (A-juniorit)
9. Ville-Veikko Törmänen, 141p (Yleinen)

Viralliset lopputulokset